Våra PGA Professionals

– många års erfarenhet och kvalité

På Båstad Golfklubb hittar ni tre heltidsanställda PGA Professionals samt en gäst PGA Professional som hjälper dig med att utveckla ditt spel och din golf.

Bokning av PGA Proffesionals görs genom Golfbox ProPlanner. Klicka nedan för bokning av lektion.
Du loggar in med samma uppgifter som på Min Golf.

PGA PROFESSIONAL

Håkan Svensson

Håkan har arbetat som PGA Professional sedan 1991 och varit Båstad Golfklubb trogen i denna roll sedan 1996. En mycket stor anledning till denna långa relation är den fantastiska miljön på Bjärehalvön i kombination med alla trevliga medlemmar, elever och gäster.

Spelet har alltid fascinerat och haft en viktig plats i Håkans liv. Att kunna kombinera arbetet på klubben med att fortfarande vara aktiv inom PGA och dess distrikts- och tävlingsverksamhet är av stor betydelse. Strävan att som spelare fortsätta att ständigt utvecklas gör också att nivån i rollen som tränare höjs. Genom ett brett kontaktnät av mycket skickliga coacher, tränare och kollegor samt otaliga fördjupningsutbildningar inom PGA och andra organ har en synnerligen trovärdig och stor yrkesskicklighet byggts upp genom åren.

Att kunna anpassa sig efter en elevs förutsättningar och behov är A och O. Med ett brett register av elever i olika åldrar och spelstandard från nybörjare till yrkesspelare krävs ett hantverk som gör att alla elever känner att de utvecklas. Beviset för att detta konstant uppnås är den stora mängd elever som blivit trogna stamkunder till Håkan.

Vid sidan av rollen som Head Professional på Båstad Golfklubb finns sedan en tid ett uppdrag på Halmstad Högskola som en av de ansvariga coacherna inom SGF Elitmiljö vilket innefattar ett mentorskap för ett antal utvalda studenter som går svenska tränarutbildningen.

Tel: 0431-783 75
Mobil: 0708-58 41 59
hakan.svensson@pgasweden.golf

PGA PROFESSIONAL

Stefan Condé

Stefan rekryterades till Båstad Golfklubb inför säsongen 2020, både som PGA Professional och med en roll att utveckla golfshopens verksamhet, utbud och service. Med mångårig erfarenhet och kunskap i bagaget från tiden på Torekovs Golfklubb ser vi nu det tydliga resultatet av denna butiksutveckling som Stefan ansvarat för. En etablering som utmärker oss som en av södra Sveriges mest spännande och kompletta golfshopar.

I rollen som PGA Professional är Stefan noggrann, tydlig och förenklande. Att lyssna in och ställa de rätta frågorna för att hitta elevens behov och förtroende är något som kännetecknar Stefans pedagogik. Få andra att bli bättre, få växa i sin utövning och i en hälsosam omgivning formades tidigt som viktiga fundament i tränarkarriären. Mycket av detta förstärktes via den nära relationen till den dåvarande förbundskaptenen och tränarkollegan Pia Nilsson och hennes synsätt Coaching For The Future. Detta internationellt erkända koncept bär idag namnet Vision 54 och drivs tillsammans med partnern och den högt rankade amerikanska golftränaren Lynn Marriott. Stefan är sedan länge certifierad coach och ambassadör för Vision 54. Detta unika träningsupplägg återfinns numera som specifika kurser inom akademins träningsutbud.

Tel: 0431-783 75
Mobil: 0706-74 88 47
stefan@bgk.se

PGA PROFESSIONAL

Johan Hellberg

Johan är  en entusiasmerande och genuint kunnig golfinstruktör. Kännetecknande för Johans sätt att arbeta är att med tydlighet kunna förmedla funktionella verktyg och med ett skarpt öga för små men ack så viktiga detaljer enkelt ge lösningar kring elevers svingteknik.

Förmågan att lyfta både självförtroende och utförande hos elever i träning går hand i hand. Återkommande behövs dessa viktiga byggstenar för att nå en bestående progression. Framgången kring detta ser vi i mängden nöjda elever som Johan på kort tid byggt upp. Johan tog examen från PGA:s Högre tränarutbildning (HTU) våren 2024.

Tel: 0431-783 75
Mobil: 0738-15 99 50
johan@bgk.se

GÄST PGA PROFESSIONAL

Sofia Edman

Båstad Shop & Golfakademi är glada att kunna presentera ytterligare en skicklig tränare till klubbens tränarteam. Sofia Edman kommer vid ett antal speciellt utvalda tillfällen under säsongen erbjuda kurser och event. Sofia är redan en etablerad och känd profil på Båstad Golfklubb då hon under ett antal år gjort uppskattade gästspel som tränare och inte minst som ansvarig för populära Ladies Camp.

Sofia har arbetat som golftränare i många år och började sin yrkesbana 2010 på Gräppås Golfklubb. I mars 2022 inleddes en ny period på Gräppås som tränare.  Sofia är en av Sveriges mest anlitade kvinnliga tränare och har en bred kunskap inom alla delar i spelet. Sedan några år även ett välkänt ansikte i Svensk Golf med Golfskolan kopplat till träningsartiklar, resor och event. Sofia är bosatt i Göteborg, uppvuxen Onsala och spenderar gärna tid på golfklubben med sin familj när de besöker sitt fritidshus i Båstad.

sofia@sofiaedman.se