Sektioner

– för gemenskap på klubben

Våra sektioner är navet i stora delar av klubbens idrottsliga verksamhet.
För att en golfklubb ska kunna fungera krävs många ideellt arbetande personer som ställer upp, Båstad Golfklubb är inget undantag.

Klubben är ju ingen annan än medlemmarna själva, alltså är det ren överlevnadsinstinkt att ställa upp för sig själv och sina medmänniskor.

Vi har valt att organisera oss i två sektioner och vilka dessa är och vad de jobbar med framgår nedan. Sektionerna jobbar utifrån den av årsmötet fastställda verksamhetsplanen och den fastlagda visionen.

Klubbsektion

Golf erbjuder ett livslångt idrottande där alla kan spela tillsammans – unga som gamla, man som kvinna, motionär som proffs, nya som rutinerade medlemmar.

Klubbsektionen hade 2019 sin premiär på Båstad Golfklubb. Vilket innebär att vi är unga och formbara. Syftet är att förena och samverka aktiviteter för damer, herrar och juniorer. Allt för att skapa dynamik, utveckling och inspiration till och ifrån varandra. Stort fokus är på den sociala aspekten med möten över tidigare kategorier.

Vi arbetar för att involvera nya medlemmar så snabbt som möjligt in i klubben. Det gör vi självklart tillsammans med ledningen. Vi berättar om tävlingar, aktiviteter och hur vi tillsammans kan utveckla vår klubb. Bland gamla och erfarna medlemmar behövs det ibland också friskas upp vad vi har för aktiviteter och hur man hittar bland nya golfvänner.

Inom sektionen finns representanter från dam-, herr- och juniorverksamheterna. Särskilda dam-, herr- och juniortävlingar återfinns självklart som tidigare alltid i våra tävlingsprogram. Då är vi fler som engagerar oss och vi skapar aktivitet- och projektgrupper med ansvariga.

Som vi i andra sammanhang har framfört är den sociala aspekten en viktig motor där vi söker aktiviteter med golf men även andra aktiviteter runt vår klubb och anläggning. Kom gärna med synpunkter och förslag på vad som du som medlem saknar eller vill att vi skall utveckla mera.

Ett tips, håll utkik efter nyhetsbreven eller på anslagen i receptionen där våra aktiviteter kommer att synas.

Väl mött till Båstad Golfklubb önskar Klubbsektionen!

Anette Olsson
Ledamot

info@filbyter.se

Niclas Jonasson
Ledamot

nicjonasson@gmail.com

Johannes Persson
Ledamot

johannes@whitemedia.se

Ove Högfeldt
Ledamot

ove.hogfeldt@icloud.com

Åsa Paulsson
Ledamot

asa.m.paulsson@gmail.com

Hickorysektionen

För att under trivsamma förhållanden regelbundet spela hickorygolf, träffas i klubbhusets bar efter avslutat spel och värna lite om det vi kan kalla vårt gemensamma golfhistoriska arv har vi bildat Båstad Golfklubb Hickory Section.

En sektion inom Båstad Golfklubb avsedd för historisk golf.
Samtliga medlemmar i BGK är välkomna – ta kontakt med oss genom att lämna in intresseanmälan i receptionen med adress och e-mail. Sedan kontaktar vi dig med mer information.

Per Hagander
Ordförande

pehagander@gmail.com

Maxi Jahn
Sekreterare

maxi@maxijahn.com

Tomas Tedvik
Ledamot

tedvik@telia.com

Hickoryspel (8-12 hål)

Måndagar kl. 18.00 på Gamla Banan. Samling puttingreenen vid restaurangen kl 17.30.
Häng med och låna klubbor av oss. Vi spelar 8-12 hål och hjälper dig gärna med att komma igång.
Bjäre GK har speldagar tisdagar samt Torekovs GK onsdagar.

Speldatum 2022
Vår – 11/4-13/6
Höst – 8/8-3/10

Hickorydagen

Sektionen satsar än en gång för att kunna genomföra en hickorydag, en dag då ni alla som sett oss hickorygolfare och undrat så mycket över. Vad är det? Är detta givande? Ja det är både givande och roligt samt mycket bra för din egen moderna swing. Ni får då prova på spel på rangen samt ute på banan under några hål. Även klubbor kommer då att finnas för påseende. Datum kommuniceras senare.

Southern Hickory Tour

Spelas på de mest attraktiva banorna längst skånes kust.

Speldatum 2022
Kika in på SHT:s hemsida för aktuella datum – http://southernhickory.se

SM Match

Speldatum 2022
2-3/7 på Sönnertorps GK

Ludvig Nobels Trophy

Speldatum 2022
15 juli på Gamla Banan

SM Slag

Speldatum 2022
6-7 augusti på Rya GK

Hickory KM

Speldatum 2022
20 augusti på Gamla Banan