Custom Fitting

– klubbor 100% anpassade efter dig

Många golfare gör det onödigt svårt för sig genom att spela med golfklubbor som inte passar dem. Det vill vi ändra på! Med skräddarsydda klubbor, anpassade efter din fysik, din sving och din förmåga blir dina missar färre och spelet så mycket roligare.

När du bokar en Custom Fitting hos oss får du veta hur dina nuvarande klubbor passar ditt spel och möjlighet att jämföra mot nya alternativ. Vi mäter sving- och bollhastighet och provar olika skaft och klubbhuvuden – allt för att du ska kunna spela med klubbor som låter dig slå dina bästa slag både enklare och oftare.

Custom Fitting lektion

30 min1 klubba400 kr*
60 minFlera klubbor800 kr*
120 minKomplett set1200 kr*

*Vid köp av klubba får du hela avgiften tillbaka.

Våra PGA Professionals bokas genom Golfbox ProPlanner. Klicka nedan för att boka en lektion.
Du loggar in med samma uppgifter som på Min Golf.

Vägen till bättre spel

MÅNGA TROR ATT Custom Fitting bara är till för de allra duktigaste spelarna. I själva verket gör det mer nytta hos medelgolfare och spelare med högt HCP. Inte minst för damer som ofta har sämre utrustning än herrar. En Custom Fitting lektion hos oss är ett stort steg på vägen till roligare golf.

Vi på Båstad Golfklubb har ett brett Custom Fittingutbud av alla våra märken, vilket betyder att vi kan hitta den perfekta klubban för just dig

EN CUSTOM FITTING LESSON™ utförs av din Pro på Driving Range, så att ni får korrekt feedback genom att se hur bollarna flyger. Här finns all utrustning som krävs för att mäta allt som ska mätas och mängder med testklubbor. Men datorer och mätvärden ger aldrig svaret, de ger bara ingångsvärden. För det är din pro som gör de slutgiltiga bedömningarna, baserade på kunskap och lång erfarenhet. Så här arbetar vi inom Båstad Golfklubb i fyra steg:

STEG 1

Vad vill du uppnå?

Grunden för alla förändringar är alltid vad du vill uppnå med att byta en klubba eller fler, eller hela setet. Som att slå längre, slå rakare, öka säkerheten, osv. Därför börjar en Custom Fitting Lesson™ med att du och din pro pratar om ditt spel, dina erfarenheter och vad du vill förändra eller förbättra. Och när din pro vet vad du vill så kan den egentliga utprovningen börja. Handlar det om hela setet brukar man börja med järnklubborna.

STEG 2

Hur slår du?

Först vill din pro se hur du slår med klubborna du har, och därmed se vad ni utgår från, och vad som kan förbättras. Den fysiska anpassningen är viktig, så du får rätt klubblängd, grepptjocklek och lievinkel. Sedan handlar det om klubbvikt, skaftflex och flexpunkt och olika typer av klubbhuvud, och med olika testklubbor provar ni er fram till de klubbegenskaper som är optimala för just dig. Din pro ser även om det är något i din sving som du bör ändra, och hur du ska göra det.

STEG 3

Vad ska du slå med?

Din pro jobbar i princip likadant med alla typer av klubbor, från driver till wedge och putter. Fysisk anpassning till dig, slå med olika testklubbor, titta, mäta och analysera. Och hela tiden få feedback från dig om hur det känns, så att det blir bra på alla sätt. Det är också viktigt att alla klubborna i ditt set fungerar tillsammans, att de är matchade så du får jämn avståndsstegning genom setet, och att du känner att du har säkerhet och kontroll i varje slag.

STEG 4

Blev det bra?

En riktig custom fitting är inte klar när du får dina nya klubbor. Det är först när du har spelat med dem ett tag, som du verkligen vet om resultatet blev som du hade tänkt dig. Därför gör din pro en uppföljning tillsammans med dig. Ni pratar igenom hur det har gått ute på banan, om det känns bra, och om det är något som skulle behöva justeras eller ändras. Kanske en stund till på driving range för att mäta igen, eller kanske ett eller flera träningstips. Det viktiga är
att du blir nöjd med dina nya klubbor.