Etikett på Båstad GK

Våra bestämmelser har kommit till för att skapa en god harmoni på Båstad Golfklubb för såväl medlemmar som gäster och personal. Vi hoppas naturligtvis att du vill ta del av dessa enkla men betydelsefulla bestämmelser, vilka vi hoppas kommer att bidra till maximal tillfredställelse av golfspelet på Båstad Golfklubb.

SPEL PÅ BANAN
Speltempo är viktigt. Rekommenderad rondtid för en fyrboll på Gamla Banan är 4 tim 2 min och på Nya Banan 4 tim 11 min. Den med lägst handicap i spelpartiet ansvarar för att deltagarna iakttar golfvett och att spelet inte onödigt fördröjs.

Tvåbollar har då tidbokning gäller samma rättigheter som de partier som spelar tre eller fyra bollar. Genomsläppning gäller som vanligt vid boll-letning och tomma hål. Ett klubbset/spelare. Två eller flera spelare får ej spela med samma uppsättning klubbor. Gäller ej vid partävling.

Vid gästspel gäller att anmälan ska göras i receptionen. Gällande greenfee ska erläggas före start. Spelare med frikort utställt av SGF, GDF och PGA ska uppvisa giltig legitimation. Den som utan erläggande av greenfee spelar på Båstad GK är skyldig att vid tillsägelse omedelbart lämna golfbanan och betala en avgift motsvarande dubbel greenfee.
Handicap 54 eller lägre gäller vid gästspel.

Start på Gamla Banans hål 1 ska ske på anvisad tid. Dock måste framförvarande parti minst ha passerat den asfalterade vägen samt inga spelare vistas på 12:e green.
Gamla Banan korsas av vägar på hål; 1, 2, 3, 4, 12 , 13 och 14. All fordonstrafik har företräde. Ansvaret vilar enbart på spelaren och vid incident skall receptionen snarast underrättas.
Spelare på högre hål har alltid företräde. Var uppmärksam på framförvarande parti.
Receptionen har vid hög belastning rätt att sätta samman bollar för att få bättre spelrytm på banan.
Tänk på banans finish -­ lägg tillbaka uppslagen torv på spelfältet och laga nedslagsmärken på greenerna. På korthålen finns sand för att fylla igen uppslagna märken på tee - du ska inte lägga tillbaka uppslagen torv på tee.
Dra inte bagen över tee/foregreen. Bunkerkrattor placeras i bunkern och gärna i spelriktningen.
Respektera avgränsningarna mot grannar. Leta inte efter bollar bland grödor och sådd åkermark.

STARTFÖRBUD
När startförbud gäller får du inte påbörja spel på något hål. När startförbud upphör sker all start från hål 1.

KLÄDSEL
Båstad Golfklubb har en modern syn på klädsel. Den skall vara välvårdad vilket till exempel innebär att blåjeans är tillåtna - om de är välvårdade.
Sleeveless är tillåtet - dock ej linne.
Träningsoveraller tillåtes inte då denna klädsel inte anses vara välvårdad.
Korta shorts av idrottstyp är inte tillåtet.
Joggingdress eller gymnastikbyxor tillåtes inte.
Kepsar och alla andra typer av huvudbonader undanbedes inne i reception och klubbhus/restaurang.
Spikskor accepteras på banorna, men dock inte i restaurangens matsal.

MOBILTELEFONER
Mobiltelefoner under spel bör endast vara påslagna i undantagsfall, med övriga medspelares godkännande. Under tävling rekommenderar vi att mobiltelefonerna är avstängda eller att påslagna telefoner inte avger ljud. Om mobiltelefon måste användas under pågående tävlingsrond rekommenderar vi att detta görs i första hand vid ev. paus efter 9/10 hål och i andra hand mellan två hål. Samtal till och från mobiltelefon undanbedes i alla klubbhusbyggnader.

GOLFBIL
Du kan hyra golfbil i receptionen. Personen som kör golfbilen ska vara 18 år och inneha B-körkort. Endast av klubben godkända fordon får användas på banan. Hyra av golfbil 500 kr för 18 hål.

BARN
För barnens egen säkerhet, rekommenderar vi att barn yngre än 8 år alltid har sällskap av förälder eller annan vuxen. Barnvagnar är ej tillåtna på banan.

HUNDAR
Hund får medtas vid golfspel på båda banorna.
• Hund får ej medtas vid tävling.
• Hund ska alltid hållas i koppel.
• Hundägare förutsätts att hålla god ordning på sin hund och bl.a. plocka upp hundträck när olyckan är framme.
• Hundägare förutsätts visa hänsyn till andra golfspelare och skall lämna dessa företräde .
• Hundägare kan bli nekade att medföra sin hund om de sätts ihop med spelare som inte vill ha hund med sig på banan.
• Klubben äger rätt att stänga av rätten att medföra hund på banan enskilt för den som inte följer denna policy.

TOALETTER
Finns vid kiosken efter hål 6 & 8 samt vid hål 16 på Gamla Banan samt vid kiosken efter hål 9 och i knutpunkten mellan hål 6 och hål 13 på Nya Banan.

SPIKSKOR
Vi rekommenderar softspikes, men det är tillåtet att spela i skor med spik.

KVARGLÖMDA EFFEKTER
Förvaras i receptionen samt i korgar i sällskapsrummet utanför herrarnas omklädningsrum. Tala med receptionen, som även förvarar upphittade klubbor.

Tack på förhand för din hjälp.

Styrelsen
Båstad Golfklubb