Personal

Jörgen Kjellgren

Klubbchef

Jag har förmånen att få leda arbetet på en av Sveriges äldsta och mest anrika golfklubbar tillsammans med engagerade medarbetare och entreprenörer på klubben.
Tillsammans gör vi allt vad vi kan för att din upplevelse som medlem och gäst skall hålla högsta kvalité och att du alltid skall mötas av glädje och god service.

Jag har arbetat professionellt inom golfen sedan 1989, först som golftränare och sedan 2000 som VD/klubbchef. Inom golfen har jag haft ideella uppdrag under 20 års tid och bl.a. varit ordförande i GAF (Golf Administratörernas Förening) och nu senast som President i CMAE (Club Managers Association of Europe).

Jag är i grunden utbildad militär och slutade där min karriär 1989 som major. Mycket av min ledarstil är naturligtvis präglat från den tiden vilket jag tror är positivt i det dagliga mötet med människor.

Mitt och mina medarbetares mål är att hela tiden utveckla produkten Båstad Golfklubb för just din och övriga medlemmars skull och därför lever jag efter följande devis:

Den som upphör med att försöka bli bättre slutar ganska fort med att vara bra.

Annica Lovén

Kanslist

Jag har arbetat på klubben sedan våren 2006 och har alltid älskat att åka till jobbet! Det blir aldrig långtråkigt och varje dag lär jag mig något nytt. Båstad Golfklubb är en fantastisk anläggning som andas både tradition och positivism.

Golfen är en del av mitt liv, och på något sätt känns det som om jag är uppvuxen på golfbanan. Jag började spela golf som liten knatte på Stora Lundby utanför Göteborg 1988, sen dess har jag aldrig tröttnat.

Jag är utbildad systemvetare från Göteborgs Universitet vilket har gjort att det faller sig naturligt att jag ansvarar för vår hemsida.

Mina arbetsuppgifter är väldigt varierande, beroende på årstid. Mitt huvudsakliga ansvarsområde är medlemshantering men på en golfklubb blir man lätt lite av en allt-i-allo, vilket jag trivs mycket bra med!

Jag åker till klubben med ett leende på läpparna varje dag.

Fredrik Nicander

Reception

Jag har glädjen att får arbeta med det jag älskar i en härlig miljö och med fantastiska kollegor. Sen 2012 är jag anställd på Båstad Golfklubb men har jobbat med golf sen 1994. Jag började min karriär inom golfen på Rya där jag jobbade 10 år. Därefter har det blivit Vasatorp, Björkliden, Svalöv och nu Båstad. Jag började spela golf 1990 i samband med att jag sommarjobbade på Svalövs Golfklubb när den anlades. Likt så många andra blev jag riktigt biten av golf och de två första åren spenderade jag nog mer tid på golfbanan än hemma. Nu blir det väl 20-25 rundor per år.

Jag har i grunden en 4-årig teknisk utbildning med inriktning el. En utbildning som jag vid flera tillfällen fått användning av. Jag har både bytt lampor och säkringar ;-).

Mina arbetsuppgifter varierar med säsong men mitt huvudsakliga ansvarsområde är juniorverksamheten, något som jag trivs väldigt bra med. Min målsättning är att få medlemmar och gäster att lämna klubben med ett leende och en längtan av att komma tillbaka.

Håkan Svensson

Head Pro

Jag har arbetat här sedan våren 1996 och trivs utmärkt med både arbetskamrater och medlemmar. Redan när jag i unga år besökte klubben och spelade vintergolf på den Gamla Banan har jag alltid uppskattat den anda som råder på klubben. Det finns tradition men samtidigt en öppenhet som bidrar till en skön atmosfär samt att det finns en härlig mix av medlemmar. Det är en klubb som har distinkta säsonger som gör att arbetet som Pro blir väldigt varierande beroende på årstid.

Spelet fascinerade mig direkt när jag introducerades vid åtta års ålder. Vi var ett gäng killar som byggde egna banor på stranden och på campingplatsen i byn där jag växte upp. När jag var tolv så blev jag medlem i Falkenberg och spelade där tills Ringenäs byggdes utanför Halmstad och jag fick cykelavstånd till banan. Då tog intresset verkligen fart och vi var ett gäng killar o tjejer som spelade och tränade i princip dagligen.

Den glädje jag omedelbart kände för spelet har hållit i sig och jag längtar alltid till att få spela en rond på en bra bana. 

"The most important shot in golf is your next one" - Ben Hogan

Stefan Condé

Pro

Johan Hellberg

Ass. Pro

Christina Larsson

Shop

Jag har arbetat i shopen sedan våren 2020 och har trivts sen första dagen.
Jag upplever klubben som ytterst professionell och vi strävar efter att utveckla shopen i samma anda. Våra medlemmar och gäster ska mötas med ett leende och en känsla av att få den bästa servicen.

Jag vistas gärna i naturen och är intresserad av hälsa och golf som jag spelat sen 90-talet. Jag är i grunden sjuksköterska och har stort intresseföri att arbeta med människor. Jag har vidareutbildat mig till ekonom och senare till hudterapeut. På senare år har jag också arbetat med konfektion i diverse småbutiker i Båstad.

I shopen ansvarar jag tillsammans med shopansvarig för att utveckla de ”mjuka” delarna av sortimentet samt försäljning och inköp.

Jonas Leonartsson

Fastighetsansvarig

Lena Hermansson

Lokalvårdare
  • Tel: 0431-783 70
  • Mobil: 0705-67 30 05

Jag började på golfklubben våren 2003. Jag trivs jättebra, både med mina medarbetare och med att varje dag möta medlemmar och gäster.

Min uppgift är att hålla rent och snyggt i alla lokaler. Alltifrån reception, omklädningsrum, sällskapsrum till toaletterna på banorna.
Jag brukar också se till att det finns fräscha blommor på disken i receptionen och i omklädningsrummen.

Det är alltid lika roligt att köra till jobbet och träffa många olika och trevliga golfare!

Anders Svensson

Banchef

Jag började jobba på klubben våren 1996 efter att jag gått ut det tre-åriga Naturbruksgymnasiet med inriktning Trädgård. Därefter har jag utbildat mig i Svenska Golfförbundets olika utbildningskategorier GUB (Grundutbildning i banskötsel), VUB (Vidareutbildning för banpersonal) och HGU (Högre Greenkeeperutbildning). Jag har också tagit del av diverse kortare utbildningar inom golfbaneskötsel och ledarskap.

Våren 2009 tog jag över som Head Greenkeeper på Båstad Golfklubb. Arbetet handlar mycket om att styra och leda hela Greenkeeperteamet i den dagliga skötseln, men även underhåll av banorna och fastigheterna på klubben. Jag ägnar också tid på att titta framåt i utvecklingssyfte.

Jag har alltid brunnit för mitt jobb på Båstad GK.

Jan-Erik Jansson

Greenkeeper

Hej alla medlemmar och gäster!
Jag började spela golf när jag var 30 år gammal, i Torekov 1989.
Där bidrog jag ideelt med elitlaget, tävlingsledning och oldboys kommittén.

2008 fick jag möjligheten att börja jobba på Båstad Golfklubb.
Jag tycker det känns spännande att få arbeta så nära sin hobby! Dessutom har vi Sveriges vackraste arbetsplats!

Adam Kullenberg

Greenkeeper

Mitt golfintresse började redan som liten grabb eftersom min farbror var banschef på Torekovs GK. Jag tillbringade mycket tid där.
Jag har spelat golf hela mitt liv.
2008-2011 gick jag Greekeeperutbildningen i Ljungbyhed. I utbildningen ingick mycket praktik, bland annat på Bro Hof GK, Halmstad GK och Mölle GK.
Efter studenten jobbade jag en säsong på Vasatorps GK, därefter fick jag en säsongsanställning här på Båstad.
Från 2014 är jag fast anställd.

Arbetsuppgifterna är varierande, vilket jag trivs väldigt mycket med!

Andreas Svensson Runemo

Greenkeeper

Anders Hellberg

Greenkeeper