Båstad Hickory Section

För att under trivsamma förhållanden regelbundet spela hickorygolf, träffas i klubbhusets bar efter avslutat spel och värna lite om det vi kan kalla vårt gemensamma golfhistoriska arv har vi bildat Båstad Golfklubb Hickory Section.

En sektion inom Båstad Golfklubb avsedd för historisk golf.
Samtliga medlemmar i BGK är välkomna – ta kontakt med oss genom att lämna in intresseanmälan i receptionen med adress och e-mail. Sedan kontaktar vi dig med mera information.

Båstad Golfklubb Hickory Section
Per Hagander, ordförande
pehagander@gmail.com
Maxi Jahn, sekreterare
maxi@maxijahn.com

LUDVIG NOBELS TROPHY 

Speldatum 2017
2 september på Gamla Banan

Spelform
Slagtävling med hcp utan slope, exakt hcp avrundas till närmaste heltal.
Klubborna ska vara från tiden före 1935 och ha träskaft. 
Första start är 09.30.

Tävlingen ingår i Golflinks Tours.

Referat från avslutad tävling 2016 - Ludvig Nobels Trophy

Ludvig Nobels Trophy avgjordes i strålande väder på en bana i fantastiskt skick.

Ludvig Nobels Trophy som numera ingår i Golflinks Tour är en tävling som spelas med Hickoryklubbor från tiden före 1935. Många av spelarna har även tidsenlig klädsel vilket gör tävlingen lite extra festlig.

Tävlingen spelades på en slinga på Gamla Banan som var anpassad för hickory spel, något som uppskattades av deltagarna.

I Nettotävlingen segrade Henrik Bergkvist på 66 slag före Johannes Karsberg 69 slag båda från Båstad GK. På tredje plats kom Hanige GKs Lars Hänninen på 70 slag. I Bruttoklassen segrade även detta år Johannes Karsberg på 79 slag och får med det behålla vandringspriset ytterligare ett år.

I vanlig ordning delades det även ut pris till bästa klädsel som detta år inte gick till en av spelarna utan till Leif Einarsson en av Hickorygolfens eldsjälar som alltid är på plats när Ludvig Nobels Trophy spelas. Att det var en uppskattad vinnare gick inte att ta miste på med tanke på applåderna.